Za posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera puno putnika odabire opciju izlet od pola dana. Ukoliko planirate izlet iz Zagreba u Nacionalni park Plitvička jezera najbrži i najpraktičniji način je putovati s automobilom.

Odaberite jedno od ponuđenih vozila: 

Rent a car Zagreb

Rent a car Zagreb aerodrom

Udaljenost iz Zagreba do Plitvičkih jezera

Najbliži put iz Zagreba (HR) i Plitvičkih jezera (HR) mjeri udaljenost 138 kilometara, a ako je promet dobar moguće je doći do odredišta za ispod 2 sata vožnje.

Rent a car je najbolja opcija u Zagrebu za ljude koji žele istraživati destinaciju svojim tempom, neovisni o javnom prijevozu. Autowill rent a car će vam pomoći pronaći najbolji opciju vozila za vaše putovanje.

Autom iz Zagreba do Plitvičkih jezera

Prvi dio putovanja autom iz Zagreba do Plitvičkih jezera ne može biti lakši no što jest. Po izlasku iz Zagreba nastavljate autocestom E65, u smjeru jugozapada prema Karlovcu. Navedena dionica je oko 50 kilometara duga. Vidjet ćete oznake koje će vas voditi na IZLAZ 3 prema Karlovcu. Nastavite pratiti autocestu i dovest će vas direktno u centar grada Karlovca.

Nakon napuštanja centra grada Karlovca, cesta će vas odvesti do Rute 1, koja vodi do samog srca Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Vrijedi napomenuti da gore navedenim autocestama prolazite kroz naplatne cestarine.

Putnici kao najbolju opciju za putovanje iz Zagreba do Nacionalnog parka Plitvička jezera odabiru automobil. Vožnja automobilom vam daje svu slobodu, ugodu i uz to je vrlo pristupačna opcija putovanja. Ako uzmete u obzir sve prednosti rent a car-a, možete bezbrižno uživati u Nacionalnom parku Plitvička jezera.