1.  OPĆENITO

Ovi Uvjeti odnose se i na korištenje internet trgovine Autowill rent a car-a – na području Republike Hrvatske koja je dostupna na www.autowill-rentacar.hr .

Sadržaj ove stranice zaštićen je autorskim pravom koje pripada ili je ustupljeno Autowill rent a car-u. Autowill rent a car također posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja ove stranice. Ova stranica sadrži zaštitne znakove, imena pojedinaca i drugo slično intelektualno vlasništvo. Sve fotografije, slike i ostali materijali koji se pojavljuju na ovoj Internet stranici su vlasništvo Autowill rent a car-a te nije moguće korištenje istih (istog materijala) bez njegovog pisanog odobrenja. Također, nije dopuštena uporaba bilo kojeg materijala s ove stranice u svezi s prodajom ili nuđenjem na prodaju proizvoda ili usluga bilo koje vrste. Definirano dopuštenje i način uporabe ove internet stranice ne smije se prenositi, podugovarati ili dodjeljivati te će se svaki namjeravani i pokušani prijenos, podugovaranje ili dodjeljivanje smatrati ništavnim. Uporabom materijala s internet stranica medijski korisnici obvezuju se u potpunosti pridržavati ovdje utvrđenih ograničenja, uvjeta i zahtjeva.

Opći uvjeti korištenja i poslovanja podložni su promjenama u bilo kojem trenutku stoga biste stranice s Općim uvjetima korištenja i poslovanja trebali provjeriti pri svakoj posjeti web stranice. Ako web stranice Autowill rent a car-a nastavite koristiti nakon što su na istoj objavljeni izmijenjeni Opći uvjeti korištenja i poslovanja, smatra se da ste suglasni s novim Općim uvjetima korištenja i poslovanja.

2. PODACI O PRODAJNOM MJESTU

WILL D.O.O., Zagrebačka avenija 100, 10090 Zagreb, Hrvatska

OIB: 64502864245

MB: 04039106

Poslovna banka: Erste, IBAN: HR1124020061100659800

Temeljni kapital: 2.654,45 eur

Trgovački sud u Zagrebu.

3. INFORMACIJE O PROIZVODIMA I/ILI USLUGAMA

Internet trgovina WILL d.o.o. (Autowill rent a car) dostupna na www.autowill-rentacar.hr svojim klijentima nudi najam vozila prema uvjetima i cijenama specificiranim na samoj web stranici.

4. UVJETI PRODAJE

Općim uvjetima korištenja i poslovanja utvrđuje se postupak naručivanja, plaćanja, te reklamacija usluge najma vozila koju Autowill rent a car nudi na internetskoj stranici www.autowill-rentacar.hr

Postupak je definiran kroz sljedeće korake:

4.1. REZERVACIJA VOZILA

Prije rezervacije vozila, potrebno je pročitati Opće uvjete najma koji se mogu pronaći na https://autowill-rentacar.hr/korisnicki-centar-faq/#uvjeti-najma.

Kako bi se napravila rezervaciju za najam vozila na web stranici www.autowill-rentacar.hr potrebno je proći sve obavezne korake procesa rezerviranja koji uključuju sljedeće:

  • Odabir poslovnice i vremena preuzimanja i vraćanja vozila
  • Odabir vozila
  • Odabir paketa zaštite
  • Odabir dodatne opreme i usluga
  • Ispunjavanje osnovnih podataka o vozaču (Ime i prezime, e-mail adresa, telefonski broj)

Potvrdom rezervacije, kupac se slaže s Općim uvjetima najma. Više o Općim uvjetima najma pročitajte na https://autowill-rentacar.hr/korisnicki-centar-faq/#uvjeti-najma

Nakon Potvrde rezervacije, kupac će biti preusmjeren na internetske stranice WSPay.

4.2. NAČIN I SIGURNOST PLAĆANJA

Plaćanje se vrši isključivo putem interneta, odnosno karticama. Za kupovinu na daljinu moguće je koristiti sljedeće debitne i kreditne kartice: Maestro, MasterCard, Visa, Visa Premium, Diners, Discover i DinaCard kartica.

Pri plaćanju na internet trgovini Autowill rent a car-a, koristi se WSPay – sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. Molimo kupca da prije postupka uplate pročita uvjete korištenja tvrtke WSPay i uvjete korištenja kartičarske kuće putem koje vrši uplatu. Izvršenom uplatom podrazumijeva se da je kupac pročitao uvjete poslovanja tvrtke WSPay i uvjete korištenja kartičarske kuće putem koje vrši uplatu.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima. WSPay osobne podatke kupca ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate. WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

4.3. POTVRDA REZERVACIJE

Nakon plaćanja rezervacije, na e-mail adresu koja je upisana na posljednjem koraku rezervacije vozila, biti će poslana e-mail poruka potvrde rezervacije.

4.4. PROMJENA REZERVACIJE

Kupac može promijeniti rezervaciju putem e-maila na adresu [email protected] ili telefonski na broj +385 99 484 00 10.

Promjena rezervacija je besplatna, no promjena može utjecati na konačnu cijenu najma.

4.5. OTKAZIVANJE REZERVACIJE

Kupac može otkazati rezervaciju na sljedeće načine:

  • Slijedeći poveznicu Otkaži rezervaciju u e-mailu potvrde rezervacije
  • Ukoliko je kupac napravio korisnički račun na web stranici Autowill rent a car-a, rezervaciju može otkazati na način da se prijavi, uđe u Moj račun, Pregleda sve dosadašnje rezervacije te otkaže rezervaciju
  • Putem e-maila na adresu [email protected] ili telefonski na broj +385 99 484 00 10

 

POLITIKA OTKAZIVANJA

Ukoliko je rezervacija otkazana u roku od 24 sati prije predviđenog datuma preuzimanja vozila, izvršava se povrat cjelokupnog iznosa rezervacije.

Ukoliko je rezervacija otkazana u roku manje od 24 sata prije predviđenog datuma preuzimanja vozila, NE izvršava se povrat iznosa rezervacije.

4.6. POVRAT SREDSTAVA U SLUČAJU OTKAZIVANJA REZERVACIJE

U slučaju otkazivanja rezervacije s pravom povrata sredstava, povrat će biti izvršen najkasnije 14 dana od dana kada ste otkazali rezervaciju.

5. REKLAMACIJE I PRIGOVORI

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine. br. 41/14) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi u našim poslovnim prostorijama pri čemu ćemo Vam bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora. Prigovor također možete poslati putem pošte na:

WILL d.o.o., Zagrebačka avenija 100, 10090 Zagreb ili putem elektroničke pošte na: [email protected]

Trgovac se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora.

6. NAČIN ZAŠTITE POVJERLJIVIH PODATAKA

WILL D.O.O. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici WILL D.O.O. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Detaljno o Politici privatnosti pročitajte na https://autowill-rentacar.hr/politika-privatnosti/

Detaljno o Informacijama o obradi osobnih podataka i korištenju kolačića pročitajte na https://autowill-rentacar.hr/informacije-o-obradi-osobnih-podataka-i-koristenju-kolacica/

7. RJEŠAVANJE SPOROVA

Svi sporovi koji bi proizašli iz tumačenja, primjene ili izvršenja ovih Uvjeta, mogu se uputiti na mirenje pred jednom od organizacija za mirenje u Republici Hrvatskoj.

U slučaju da se unatoč nastojanju sporazumnog rješavanja spora ne uspije postići mirno rješenje spora, za sudske sporove ugovara se nadležnost suda u Zagrebu te primjenu hrvatskog prava.

8. ZAVRŠNE ODREDBE

Opći uvjeti korištenja i poslovanja dostupni su na službenoj stranici Autowill rent a car-a.

Autowill rent a car će objaviti i učiniti dostupnim sve izmjene i dopune ovih Općih uvjeta korištenja i poslovanja na zakonom predviđeni način.

Ovi Opći uvjeti korištenja i poslovanja stupaju na snagu i primjenjuju se od 01.01.2022 godine.